RATE

Kako izabrati naočare koje Vam savršeno odgovaraju?

Objavljeno: 12.2.2021. 12:09

Izbor pravog rama nije samo o udobnosti i upotrebljivosti – važno je i da vam naočare dobro stoje.

Vaše naočare odražavaju vašu ličnost. Odvojite nekoliko minuta da bi ste saznali šta vam odgovara i osigurali da vaše naočare izgledaju sjajno.
Sledeći saveti će vam pomoći da odredite vaš oblik lica i koje naočare će upotpuniti izgled vašeg lica:

1. Prvo bi trebalo odrediti oblik lica pomoću ogledala. Najčešći oblici lica su prikazani na slici ispod.
2. Odaberite naočare koje su suprotne obliku vašeg lica.
Pune, mekane crte lica izgledaju bolje sa naočarima oštrijih ivica a naočare sa okruglim ramom bolje stoje osobama sa oštrijim crtama lica.

Okrugla lica daju mladalački izgled osobi koje možete da upotpunite sa kontrastnim pravougaonim okvirima. Potražite zanimljive geometrijske oblike i birajte tanje okvire koje će da dodaju dužinu vašem okruglom licu.
Srcolika lica imaju karakteristično visoke jagodice (blago vama) i dobro definisanu usku bradu. Potražite interesantne okvire koji su širi od vašeg čela i tanji most koji ce da poboljša simetriju vašeg lica.
• Osobe sa trouglastim licem (dijamant) bi trebale birati ramove s bojom na gornjoj polovini.
Četvrtasta lica imaju dobro definisane uglove koje možete da ublažite sa okruglim i ovalnim oblicima okvira. Potražite tanke i oble okvire i probajte da eksperimentišete sa mačkastim i okvirima sa najlonom.
Duguljasta lica izgledaju bolje sa zaobljenim ramovima, jer oduzimaju dužinu lica i naglašavaju širinu. Birajte ramove čije su gornje i donje ivice jednakog oblika jer čine da lice izgleda kraće. Takođe birati ramove koji imaju nizak most jer “skraćuje” nos.
Ovalno lice je kao prazan kanvas za biranje okvira – možete da izaberete skoro svaki oblik i stil okvira. Iskoristite priliku da se poigrate sa raznim teksturama, bojama i oblicima okvira.

3. Izaberite pravu veličinu rama za vaše lice. Ulepšajte svoje lice birajući ram koji nije ni previše mali ni previše veliki, da bi bio u proporciji sa veličinom Vašeg lica. Gornja linija rama bi trebalo da prati oblik obrva.

4. Izaberite boju rama koji dopunjuje vaše lice. Ukoliko imate bleđi ten, birajte hladnije boje za ram. Toplije boje izgledaju bolje na osobama sa tamnijim tenom. Ukoliko su vaše oči bliže postavljene, izaberite ram u dve boje sa bojom koja je svetlija na mstu jer daje privid širine.

U svakom trenutku na usluzi Vam je naše profesionalno i ljubazno osoblje.
Posetite nas u samom centru Beograda, u  Nemanjinoj 40, tržni centar Futura!


RATE